Finskbrød
SPONSORERET indhold

Finskbrød

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Grunddejen rækker til både finskbrød, konfettikager og syltetøjskager. Ønsker du derfor blot at lave finskbrød kan du bare nøjes med 1/3 del af dejen. Så bliver der ca 25 finskbrød.

Af: Hanne Bloch Foto: Thomas Hergaard Opskrift: Hanne Bloch
08. dec. 2011 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Grunddej
300 g mel (5 dl)
200 g smør
100 g sukker (1½ dl)
1 æg (str. mellem)
Endvidere
æg
tesukker
finthakkede mandler

  1. Findél smørret i melet. Bland sukker i og tilsæt ægget. Saml dejen. Lad dejen hvile koldt en halv times tid, så er den nemmere at forme og udrulle.
  2. Tril dejen til fingertykke stænger. Tryk dem lidt på oversiden og skær dem derefter i ca. 4 cm brede snitter.
  3. Pensl dem med æg og dyp dem i tesukker og finthakkede mandler. Bag kagerne ved 185 grader i 6-8 min.