Fisk i kokosmælk med citrongræs og chili
Ingredienser
3 gulerødder
1 bundt forårsløg
1 dåse kokosmælk
1 stængel citrongræs, fintsnittet
1½ spsk ingefær, revet
1½ tsk chili, finthakket
1½ dl vand eller bouillon
500 g havkat eller anden hvid fisk, f.eks. helleflynder eller kuller
lidt salt
1 spsk Fish sauce
½-1 lime, saften heraf
½ bundt koriander.
Tilbehør: kogte ris.
Sådan gør du
Skræl gulerødderne og skær dem i strimler og snit forårsløgene i små stykker af ca. 2 cm.
Kom kokosmælk i en gryde sammen med citrongræs, ingefær og chili, og kog det nogle minutter. Tilsæt grøntsagerne og 1½ dl vand og kog yderligere 2 min. Løft grøntsagerne op, kom fisken i gryden og kog det forsigtigt 3-4 min. Krydr med Fish sauce, limesaft og salt og kom grøntsagerne tilbage i gryden.
Anret fisk, grøntsager og kokosmælk-sauce, drys med frisk koriander og spis kogte ris til.