Fiskesuppe
Ingredienser
Rejefond:
1 kg frosne, optøede rejer med skal
2 spsk olivenolie
2 stilke snittet bladselleri
1 hakket løg
2 hakkede tomater
2 finthakkede fed hvidløg
et par timiankviste
1 spsk tomatpuré
7 dl vand
Suppe:
2½-3 dl fiskefond
2½ dl fløde 9%
salt, friskkværnet peber
Fyld:
De pillede rejer
700 g filet af torsk eller lyssej i mindre stykker
125 g laks
Topping:
1 fintsnittet fennikel
2 tsk olivenolie
1 knust fed hvidløg
2 spsk appelsinsaft
2 spsk reven skal af usprøjtet appelsin
Servering:
300 g brød
Næringsindhold
-
Energi pr. person:650 Kcal
-
Fedt:30 %
-
Protein:41 %
-
Kulhydrat:29 %
Sådan gør du
Pil rejerne, sæt dem koldt og brug skallerne til suppen:
Svits rejeskallerne i varm olie – brug en stor gryde. Tilsæt de hakkede grøntsager samt timian og tomatpuré og svits videre i 8-10 minutter under omrøring. Hæld vand ved og lad det hele snurre 20 minutter under låg.
Blend suppen, purér den gennem en sigte og gem fonden til senere brug.
Varm fond og fløde godt igennem, og smag til med salt og peber. Læg fiskestykkerne i og damp dem møre i suppen ved svag varme.
Vend rejerne i suppen og servér i store skåle med fintsnittet fennikel vendt med de øvrige ingredienser til toppingen. Servér brød til.
Tip: Suppe bliver ikke bedre af at koge for længe. Men vil omvendt ofte vinde i smag, hvis den får lov til at stå til næste dag. Så lav suppe til to dage – og vælg evt. at komme den ene portion i fryseren, så der er nem mad en anden dag.