Flæskestegssandwich med æble-løgmarmelade
SPONSORERET indhold

Flæskestegssandwich med æble-løgmarmelade

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Denne flæskestegssandwich har fået et twist af grøn mayo og en sød æble-løgmarmelade. Skær stegen i skiver, og anret med boller og det lækre tilbehør.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Martin Dyrløv
08. feb. 2024 | Opskrift
4 personer | Total: 3 timer, 45 min | Arbejdstid: 45 min

Ingredienser

  • 1-1½ kg flæskesteg (eller ribbensteg) med ridset svær
  • 2 tsk. groft salt
  • evt. laurbærblade og hele nelliker

Æble-løgmarmelade:

  • 3 rødløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 bundt frisk timian (eller 1 frisk chili og 25 g frisk ingefær)
  • 4 spsk. æbleeddike
  • 4 spsk. balsamico
  • 4 spsk. sukker
  • 2-3 spiseæbler

Grøn mayonnaise:

  • 50 g babyspinat
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1-2 spsk. citronsaft
  • evt. 1 fed hvidløg
  • 2 modne avocado (eller 150 g ægte mayonnaise)

Endvidere:

  • 4-8 burgerboller og salatblade

Sådan gør du:

  1. Sørg for, at sværen er ridset helt igennem fedtlaget.
  2. Drys salt ned mellem hver svær, og sæt et stegetermometer midt i stegen fra den ene side. Stik evt. laurbærblade og nelliker ned mellem sværene. Læg stegen i en bradepande, og klods den evt. op med stanniol, så sværen ligger lige højt over det hele.
  3. Hæld 3 dl vand ved, og sæt stegen i en kold ovn. Tænd på 100 grader alm. ovnvarme, og steg i 1½-2 timer, til stegetermometeret viser 55 grader.
  4. Skru op til 250 grader, og steg, til termometret viser 70 grader, og sværen er sprød (30-45 min.).
  5. Æble-løgmarmelade: Pil rødløgene, og snit dem fint. Steg dem bløde i olivenolie i 5-8 min.
  6. Skyl timianen, og træk bladene af stilkene. Eller rens og hak chili og ingefær. Rør det i rødløgene sammen med æbleeddike, balsamico og sukker, og kog under omrøring i ca. 15 min.
  7. Skræl og udkern æblerne, og skær dem i små terninger. Rør dem i marmeladen, og kog videre i ca. 15 min., til det er tykt. Smag til med salt og peber, og hæld det i en skål til afkøling.
  8. Grøn mayonnaise: Skyl spinat- og persilleblade i koldt vand, og blanchér dem 30 sekunder i kogende vand. Læg dem straks i iskoldt vand. Dryp dem af, og pres væden ud af dem.
  9. Blend avocadokød eller mayonnaise med spinat/ persille, og smag til med citronsaft, salt og peber og evt. lidt knust hvidløg. Justér evt. konsistensen med lidt koldt vand.

Anbefalet til dig