Fransk æbletærte
SPONSORERET indhold

Fransk æbletærte med abrikos

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
08. maj. 2014 | Opskrift | Hjemmet
(6 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 40 min.
Bagetid: ca. 30 min.
Fryse-egnet
200 g mel (3½ dl)
150 g smør
50 g sukker (¾ dl)
1 æggehvide
2-3 spsk fløde
Fyld:
1 kg æbler (f.eks belle de boskoop)
150 g sukker (ca. 2 dl)
4 spsk honning
1 dl abrikosmos

  1. Findel fedtstoffet i melet og tilsæt sukker. Bland æggehvide og fløde i og saml dejen.
  2. Sæt dejen køligt en halv times tid, mens fyldet tilberedes.
  3. Fyld: Kog halvdelen af de skrællede æbler til mos og smag til med sukker.
  4. Rul dejen ud til en rund plade og beklæd en smurt tærteform hermed (22 cm i diam.). Kom æblemosen i.
  5. Skær resten af de skrællede æbler i smalle både og læg dem i et pænt mønster på mosen. Fordel honning over.
  6. Bag tærten midt i ovnen ved 175 grader i 20-25 min. Purér abrikosmosen gennem en sigte direkte over den varme tærte
  7. .