Galette med kylling, spidskål og krydderurter
SPONSORERET indhold

Galette med kylling, spidskål og krydderurter

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Galette er en tærte bagt uden form, og den er ganske nem at lave. Der er både kylling, kartofler og kål i tærterne, så du kan sagtens servere dem som hovedret. Beregn en halv tærte pr. person.

Af: Martin Dyrløv Foto: Martin Dyrløv
11. maj. 2015 | Opskrift | Hjemmet
(2 tærter, 4-8 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Koge-/stege-/bagetid: 1 time
Tærtedej:
200 g hvedemel
50 g durummel
½ tsk. groft salt
125 g koldt smør
1 æg
2 spsk. iskoldt vand
Fyld:
275 g kyllingebryst (eller inderfilet)
1-2 skalotteløg
1 fed hvidløg
250 g nye kartofler
½ spidskål (400 g)
1+1 spsk. olivenolie
1 dl hønsebouillon (eller hvidvin/vand)
1 dl piskefløde
2-3 tsk. dijonsennep
krydderurter (f.eks. estragon, persille og dild)
salt og peber

  1. Tærtedej:
    Bland de 2 slags mel med salt, og hak det kolde smør i, brug evt. en foodprocessor. Tilsæt æg, og saml hurtigt dejen med vand.
  2. Del dejen i 2 portioner, og rul dem ud til cirkler på ca. 24 cm i diameter. Læg dem på bagepapir, og sæt dem i køleskabet
  3. Fyld:
    Skær kyllingekødet i mundrette stykker, og krydr dem med salt og peber.
  4. Pil skalotteløg og hvidløg, og hak dem fint. Skrub kartoflerne, og skær dem i små stykker. Skær stokken ud af kålen, og snit den fint.
  5. Brun kyllingekødet i en dyb pande med olie i 3-4 min. Tag kødet op, tilsæt mere olie, og steg løgene i yderligere 1 min. Tilsæt kartofler, vend rundt, og tilsæt bouillon. Lad det koge igennem, til væsken næsten er kogt ind, og tilsæt kålen. Vend rundt, til kålen falder lidt sammen, og tilsæt fløde. Kog igennem i et par min., og tag panden af varmen. Smag til med sennep, friskhakkede krydderurter, salt og peber.
  6. Læg de 2 dejcirkler på en bageplade med bagepapir og fordél fyldet på dem, men lad en kant på 2-3 cm stå fri. Fold/kram dejkanten op omkring fyldet, og sæt pladen i ovnen ved 200 grader i 35-40 min.