Græsk salat og grillet dorade
SPONSORERET indhold

Græsk salat og grillet dorade

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Græsk salat går til de fleste former for grillmad. Prøv en hel grillet fisk, som i Grækenland.

Af: Mette M. Helbæk Foto: Line Thit Klein
05. aug. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
4 | Total: 45 min

Ingredienser

Fisk:
4 små dorader a 4-500 g (køb fisk med hoved, men få gerne fiskehandleren til at fjerne indvoldene)
2 spsk olivenolie
salt og peber
2 citroner

Salat:
1 agurk
6 store tomater
200 g fetaost
1 rødløg
20 sorte, græske oliven m. sten
4 stilke mynte
4 spsk olivenolie
4 spsk rødvinseddike eller balsamico

Sådan gør du

Fisk: Skrab skællene af fiskene med en kniv, og skyl dem. Gnid fiskene med olivenolie, salt og peber. Varm en grill eller grillpande godt op, og grill fiskene ca. 8 min på hver side. Halvér citronerne, og grill dem på skæresiden 5-6 min.

Salat: Sørg for at tage grøntsagerne ud af køleskabet i god tid, så de ikke er helt kolde ved servering for at få den helt rigtige sommerferiefølelse. Skær skrællen af agurken, og skær den i grove skiver. Skær tomat og feta i grove stykker. Skær løget i ringe.

Anret det hele med sorte oliven og mynte, dryp olie og rødvinseddike over. Pres grillet citron over fisken ved servering.

PRØV OGSÅ på Gastro.dk: 6 sommeropskrifter fra Dragsholm Slot

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter