Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Udblødning: 8 timer
Koge-/stegetid: 1 time
100 g bønner (sorte, kidney eller brune)
100 g kikærter
1 hokkaido-græskar
1 spsk. olivenolie
salt og peber
1 løg
2 fed hvidløg
1 jalapeño-chili
2 spsk. olivenolie
2 tsk. tørret oregano
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
1 dåse hakkede tomater
4 dl vand (eller grøntsagsbouillon)
Topping:
cremefraiche
evt. 1 grøn jalapeño
Tilbehør:
evt. guacamole og tortillachips (eller brød)
- Udblød bønner og kikærter i koldt vand hver for sig i mindst 8 timer. Kog dem i rent vand efter pakkens anvisning.
- Skyl græskarret, og skær det i kvarte. Skrab kerner og tråde ud, og skær græskaret i grove stykker uden skræl. Læg dem på en bageplade med bagepapir, stænk med olie, og drys med salt og peber. Sæt dem i ovnen ved 180 grader i ca. 25 min.
- Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Rens chilien, og snit den fint. Sautér dem i en gryde med olie, og tilsæt krydderier, tomater og vand. Giv det et opkog under omrøring, skru ned, og lad sovsen simre i mindst 20 min.
- Afdryp de kogte bønner og kikærter, og kog dem i sovsen i 10 min.
- Tag græskarstykkerne ud af ovnen, når de er møre, men stadig har bid. Vend dem i sovsen, kog igennem, og smag til med salt og peber.
- Servér chilien i dybe tallerkner med en skefuld cremefraiche og evt. lidt ekstra chili på toppen.
- Giv evt. guacamole og tortillachips.