Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på grillede grøntsager med gedeostecreme og linser
Foto: Anders Schønnemann

Opskrift på grillede grøntsager med gedeostecreme og linser

Grillede grøntsager med gedeostecreme og linser

Det er superenkelt, men virkelig lækkert at nyde masser af grillede grøntsager med mættende linser og blid gedeostecreme. Du kan bruge alle mulige slags: aubergine, spidskål, blomkål, rødbeder – hvad end du foretrækker.

2 personer
Print

Af Louisa Lorang

Grønt:
2 rødløg
300 g slanke gulerødder
1-2 squash
olivenolie
salt
lidt bredbladet persille
citronsaft

Linser:
2 dl belugalinser

Chiliolie:
1 fed hvidløg
2 spsk chilipasta, f.eks. harissa
4 spsk olivenolie
2 spsk citronsaft
salt

Creme:
100 g blød gedeost
100 g tyk yoghurt
2 spsk olivenolie
½ fed hvidløg
salt

Tilbehør: salat

Sådan gør du

Grønt: Pil løgene, og flæk dem. Skrub gulerødderne, og flæk dem, hvis nødvendigt. Skær squashen i grove skiver. Dryp med olivenolie og salt, og grill det hele i en supervarm ovn, under grill-elementet. Det hele skal have mellem 20-25 minutter. Hold øje!

Vend de varme grøntsager med lidt citronsaft og persille, lige inden servering.
Linser: Skyl linserne, og kog dem møre i usaltet vand i ca. 20 minutter. Dræn vandet fra, og salt dem.

Chiliolie: Riv hvidløget fint, og rør det med chilipasta, olie og citron. Smag til med salt.

Creme: Pisk blød gedeost med yoghurt let sammen med et piskeris, og smag til med olivenolie, hvidløg og salt.

Servering: Kom lidt creme på en tallerken. Top med linser, grønt og chiliolie, og server straks med en en stor salat til.

Tip: Jeg synes, det er nemt at fylde en plade med grøntsager og grille dem i ovnen. Men du kan selvfølgelig sagtens grille på en rigtig grill eller en grillpande.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sunde salater, Vegetarret og Hovedret