Grillede grøntsager med krydderurtemayonnaise
Foto: Line Falck

Grillede grøntsager med krydderurtemayonnaise - opskrift fra Hjemmet

Grillede grøntsager med krydderurtemayonnaise

Nemt og lækkert tilbehør eller forret: Grillede squash peberfrugter, blomkål og nye løg. Brug de grillede grøntsager og den lækre krydderurtemayonnaise som en let forret, hurtig frokost eller tilbehør til aftensmaden.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate (4 personer)

Arbejdstid: 45 min.
Grilltid: ca. 30 min.
Ingredienser:
2 små squash
1-2 røde peberfrugter (evt. snackpeber)
1 blomkålshoved
1 bundt nye løg
ca. ½ dl olivenolie
Drys:
flagesalt
Krydderurtemayonnaise:
2 friske æggeblommer
lidt salt og friskkværnet peber
2 tsk. dijonsennep
3 tsk. citronsaft (eller vineddike)
1 dl olivenolie
ca. 1 dl neutralt smagende olie
1 håndfuld løvstikke
1 håndfuld bredbladet persille
Tilbehør:
evt. brødstænger

  1. Skær squash og peberfrugter i stave. Skær blomkål i skiver. Skær løgene i halve eller kvarter. Vend hver type grøntsag i olie på en tallerken. Grill først løg og blomkål i ca. 10 min. på alle sider.
  2. Grill squash og peberfrugter i ca. 5 min. på alle sider. Krydr grøntsagerne med salt. Grill evt. brødstængerne på grillens eftervarme.
  3. Krydderurtemayonnaise:
    Rør æggeblommer med salt og peber, og tilsæt sennep og citronsaft. Tilsæt olivenolie dråbevist, indtil æggeblommerne bliver tyktflydende. Rør derefter resten af olivenolien og den neutraltsmagende olie i mayonnaisen i en tynd stråle, til den er cremet. Smag til med hakkede krydderurter.
  4. Servér de grillede grøntsager varme eller kolde med krydderurtemayonnaise og evt. grillede brødstænger.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Nem forret og Forret