Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Grillede bønner med ansjos:
500 g grønne bønner
2 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
5 ansjosfileter i olie
salt og peber
Grillet laks med estragondressing:
4 laksekoteletter
ca. 4 spsk. olivenolie
5 stilke estragon
3 spsk. hvidvineddike (eller citronsaft)
Tilbehør:
kogte kartofler eller brød
- Bønner:
Nip bønnerne, og vend dem med olie. - Grill dem på den varme grill, til de er møre, og læg dem på et fad.
- Hak hvidløg fint, skær ansjoserne i små stykker, og drys over bønnerne.
- Laks og dressing:
Pensl laksen med 1 spsk. olie, og steg dem på en varm grill med skindsiden opad. Grill i 3-4 min., til laksen har et pænt grillmønster og let slipper risten. Lad laksen stege i et par min. på skindsiden, og krydr med salt og peber. - Hak estragonbladene, og bland dem med 3 spsk. olie og eddike.
- Læg fisken oven på bønnerne, og fordél dressingen over fisk og bønner.
- Servér laks og bønner med kartofler eller brød.