Grillet roastbeefsalat med chimichurri
SPONSORERET indhold

Grillet roastbeefsalat med chimichurri

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Chimichurri er en argentinsk "sauce", der, ligesom en pesto, består af masser af krydderurter. Men her er den ikke rund og blød men syrlig og spids. Og helt perfekt til kød!

Af: Louisa Lorang Foto: Anders Schønnemann
03. maj. 2015 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

1 roastbeef, ca. 600-700 g
olivenolie
salt og peber

Chimichurri:
1 fed hvidløg, presset
2 store håndfulde koriander, finthakket
1 stor håndfuld bredbladet persille, finthakket
1 lille håndfuld oregano
½ - 1 rød chili, finthakket
½ dl rødvinseddike
1-1 ½ dl olivenolie
salt

Salat:
75 g pinjekerner
1 romainesalat
1 radicchiosalat
olivenolie
salt og peber

Tilbehør:
groft brød

Sådan gør du

Roastbeef: Brun roastbeefen grundigt i lidt olivenolie på en varm pande. Krydr den med salt og peber, og lad den stege færdig på panden ved middelvarme (vend den jævnligt), eller smid den i ovnen ved 180 grader, og steg den færdig der. Den skal være mellem 56-59 grader i centrum, så er den skøn og rosa. Lad den eventuelt hvile lidt inden servering.

Chimichurri: Bland hvidløg, koriander, persille, oregano og chili sammen. Rør eddike og olie i, og smag til med salt.

Salat: Rist pinjekernerne på en tør, varm pande (eller i den varme ovn), til de er let gyldne. Pluk salaterne groft fra hinanden, anret dem på et fad, og dryp dem med en smule olivenolie, og krydr dem med salt og peber.

Servering: Skær stegen i tynde skiver. Top med kød, chimichurri og pinjekerner lige inden servering, og server straks med groft brød til.

PRØV OGSÅ: 5 lækre vegetarretter

PRØV OGSÅ: Sprød, grøn og nem forårsmad med få ingredienser

PRØV OGSÅSpicy gæstemad