Grillet roastbeefsalat med chimichurri
Chimichurri er en argentinsk "sauce", der, ligesom en pesto, består af masser af krydderurter. Men her er den ikke rund og blød men syrlig og spids. Og helt perfekt til kød!
Ingredienser
1 roastbeef, ca. 600-700 g
olivenolie
salt og peber
Chimichurri:
1 fed hvidløg, presset
2 store håndfulde koriander, finthakket
1 stor håndfuld bredbladet persille, finthakket
1 lille håndfuld oregano
½ - 1 rød chili, finthakket
½ dl rødvinseddike
1-1 ½ dl olivenolie
salt
Salat:
75 g pinjekerner
1 romainesalat
1 radicchiosalat
olivenolie
salt og peber
Tilbehør:
groft brød
Sådan gør du
Roastbeef: Brun roastbeefen grundigt i lidt olivenolie på en varm pande. Krydr den med salt og peber, og lad den stege færdig på panden ved middelvarme (vend den jævnligt), eller smid den i ovnen ved 180 grader, og steg den færdig der. Den skal være mellem 56-59 grader i centrum, så er den skøn og rosa. Lad den eventuelt hvile lidt inden servering.
Chimichurri: Bland hvidløg, koriander, persille, oregano og chili sammen. Rør eddike og olie i, og smag til med salt.
Salat: Rist pinjekernerne på en tør, varm pande (eller i den varme ovn), til de er let gyldne. Pluk salaterne groft fra hinanden, anret dem på et fad, og dryp dem med en smule olivenolie, og krydr dem med salt og peber.
Servering: Skær stegen i tynde skiver. Top med kød, chimichurri og pinjekerner lige inden servering, og server straks med groft brød til.
PRØV OGSÅ: 5 lækre vegetarretter
PRØV OGSÅ: Sprød, grøn og nem forårsmad med få ingredienser
PRØV OGSÅ: Spicy gæstemad
Tip
Er du ikke så meget til brød, kan du koge 2 dl hel boghvede og vende i salaten.