Grillstegte nye kartofler og gulerødder

Foto: Martin Dyrløv

Grillstegte nye kartofler og gulerødder - opskrift fra Hjemmet

Grillstegte nye kartofler og gulerødder

Grøntsager over grillen er både sprødt og sundt. Prøv denne grillvariant med nye kartofler og gulerødder med krydderurter.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 4 personer
Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Koge/stegetid: 20 min.
750 g nye kartofler
1 kvist frisk løvstikke
750 g nye gulerødder
1 portion BBQ-krydderi (se Grillstegt svinekotelet)
Krydderurtedip:
¼ l græsk yoghurt 2%
½-1 dl piskefløde
1 spsk. citronsaft
1 dl hakkede krydderurter (efter smag f.eks. dild, persille, purløg, estragon, mynte)
1 rødløg

  1. Skrub kartoflerne rene, og kog dem i velsaltet vand med løvstikkekvisten i 8 min. Hæld dem i et dørslag, og skyl dem med koldt vand.
  2. Skrub eller skræl gulerødderne. Kog 1 liter vand op med 3 spsk. BBQ-krydderi og ½ spsk. groft salt, og kog gulerødderne deri i 4 min. Hæld dem i et dørslag.
  3. Træk kartofler og gulerødder på spyd. Pensl dem med olie, og drys med BBQ-krydderi. Steg dem på en middelvarm grill, til de er møre (5-10 min.)
  4. Pisk yoghurt og fløde sammen, og smag til med citronsaft, salt og peber. Tilsæt hakkede krydderurter efter smag – én slags eller en blanding og finthakket rødløg.
  5. Servér de grillede kartofler og gulerødder med krydderurtedip.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Kød og Hovedret

610x200_woordy_knap2.jpeg