
Opskrift på grød med frugtkompot
Grød med frugtkompot
plate
4 Person(er)
Af Gitte Heidi Rasmussen
Ingredienser
Tilberedningstid: 15 min
1 rødt æble
1 pære
1 stang vanille
1/4 dl sukker
4 dl femkornsflager fra Urtekram
5 dl vand
7 dl minimælk
salt.
Næringsindhold
- Energi pr. person:
- 245 Kcal
- Fedt:
- 11 %
- Protein:
- 16 %
- Kulhydrat:
- 73 %
Sådan gør du
Skær æble og pære i små stykker og kom det i en gryde sammen med en flækket vanillestang samt sukker.
Bring langsomt frugten i kog og lad den simre, til frugten er mør.
Kom femkornsflagerne i en tykbundet gryde, hæld vandet over og bring det i kog under omrøring. Tilsæt mælk og lad det simre et par minutter, til grøden er tyk og jævn.
Smag til med salt, og servér straks med lun æble-pærekompot.
TIP
Grøden kan koges på alle slags kornflager, så brug, hvad du har i skabet.
Energi pr. person: 245 kcal, fedt 11%, protein 16%, kulhydrat 73%.
Energi pr. person: 245 kcal, fedt 11%, protein 16%, kulhydrat 73%.
Se, hvad vi ellers skriver om: Æble, Havregrød, Kompot, Grød, Dansk mad, Dessert, Vegetarisk, Morgenmad, Brunch og Tilbehør
Få vores NYHEDSBREV:
Det bedste på ALT.dk/MAD lige nu