Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på grød med frugtkompot
Foto: Andreas Wiking Grød med frugtkompot

Opskrift på grød med frugtkompot

Grød med frugtkompot

plate 4
printer Print

Tilberedningstid: 15 min

1 rødt æble
1 pære
1 stang vanille
1/4 dl sukker
4 dl femkornsflager fra Urtekram
5 dl vand
7 dl minimælk
salt.

Energi pr. person:
245 Kcal
Fedt:
11 %
Protein:
16 %
Kulhydrant:
73 %

Sådan gør du

Skær æble og pære i små stykker og kom det i en gryde sammen med en flækket vanillestang samt sukker.

Bring langsomt frugten i kog og lad den simre, til frugten er mør.
Kom femkornsflagerne i en tykbundet gryde, hæld vandet over og bring det i kog under omrøring. Tilsæt mælk og lad det simre et par minutter, til grøden er tyk og jævn.
Smag til med salt, og servér straks med lun æble-pærekompot.

TIP

Grøden kan koges på alle slags kornflager, så brug, hvad du har i skabet.

Energi pr. person: 245 kcal, fedt 11%, protein 16%, kulhydrat 73%.
Se, hvad vi ellers skriver om: Æble, Havregrød, Kompot, Grød, Dansk mad, Dessert, Vegetarisk, Morgenmad, Brunch og Tilbehør