Grøntsags-wok med ris
Ingredienser
1 bundt forårsløg
1 rød peberfrugt
1 grøn squash
2 stilke bladselleri
3 gulerødder
1½ spsk vindruekerneolie
1½ spsk revet frisk ingefær
1 fed finthakket hvidløg
1-1½ tsk finthakket rød chili
saften af 1 lime
½ bundt koriander
2 spsk hakket persille.
Sådan gør du
Skær top og bund af forårsløgene og snit dem i lange tynde skiver på skrå. Halvér peberfrugten, fjern kernerne og skær den i tynde strimler og snit ligeledes squash, bladselleri og gulerod i strimler.
Opvarm en wok og steg grøntsagerne i lidt olie 2-3 min. Krydr grøntsagerne med ingefær, hvidløg, salt og peber og steg fortsat 1 min. Tag wokken af varmen og krydr med limesaft, koriander og persille.
Servér wok-grøntsager med tamari soya, lime skåret i både og kogte jasminris.
TIP
Prøv at variére din grøntsagswok med f.eks. hvidkål eller broccoli og undlad nogle af de øvrige grøntsager som peberfrugt og bladselleri. Prøv også at variere med cashewnødder ristede og krydrede med soja og chili.