Wok opskrift med grøntsager og ris
Foto: Wichmann og Bendtsen Grøntsagswok med ris

Wok opskrift med grøntsager og ris

Grøntsags-wok med ris

printer Print
plate 4

1 bundt forårsløg
1 rød peberfrugt
1 grøn squash
2 stilke bladselleri
3 gulerødder
1½ spsk vindruekerneolie
1½ spsk revet frisk ingefær
1 fed finthakket hvidløg
1-1½ tsk finthakket rød chili
saften af 1 lime
½ bundt koriander
2 spsk hakket persille.

Sådan gør du

Skær top og bund af forårsløgene og snit dem i lange tynde skiver på skrå. Halvér peberfrugten, fjern kernerne og skær den i tynde strimler og snit ligeledes squash, bladselleri og gulerod i strimler.

Opvarm en wok og steg grøntsagerne i lidt olie 2-3 min. Krydr grøntsagerne med ingefær, hvidløg, salt og peber og steg fortsat 1 min. Tag wokken af varmen og krydr med limesaft, koriander og persille.
Servér wok-grøntsager med tamari soya, lime skåret i både og kogte jasminris.

TIP

Prøv at variére din grøntsagswok med f.eks. hvidkål eller broccoli og undlad nogle af de øvrige grøntsager som peberfrugt og bladselleri. Prøv også at variere med cashewnødder ristede og krydrede med soja og chili.
Se, hvad vi ellers skriver om: Wok, Risretter, Asiatisk mad, Vegetarisk og Hovedret