Grov jordskoksuppe med røget torskerogn, karse, radiser og citron
SPONSORERET indhold

Grov jordskoksuppe med røget torskerogn, karse, radiser og citron

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Torskerogn er i sæson lige nu, og de velsmagende fiskerogn er supersunde. Prøv også den røgede rogn, som fås hos fiskehandlerne.

Af: Mette Helbæk Foto: Line Thit Klein
26. mar. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
Total: 30 min

Ingredienser

1 kg jordskokker
1 porre
1,2 dl hønsebouillon
50 g smør
1 dl fløde
Salt og peber
400 g røget torskerogn
4 radiser eller majroer (på billedet er brugt lyserøde majroer), skåret helt tyndt
2 citroner
1 bakke karse

Sådan gør du:

Skrub jordskokkerne og skær dem i stykker. Skær porren i stykker og skyl stykkerne grundigt for jord. Varm lidt af smørret op i en gryde og sauter grøntsagerne til de er møre, det tager ca. 15 min. Tilsæt hønsebouillonen og bring det hele i kog.

Kom suppen op i blenderen sammen med smør og fløde. Blend godt igennem og smag til med salt og peber.

Server suppen i skåle og kom skiver af torskerogn og radiser på toppen, dryp med citronsaft og klip karse ud over.

PRØV OGSÅ: Bagt torsk med sennep, æg, rosenkål og rødbeder

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/