Grov jordskoksuppe med røget torskerogn, karse, radiser og citron
Torskerogn er i sæson lige nu, og de velsmagende fiskerogn er supersunde. Prøv også den røgede rogn, som fås hos fiskehandlerne.
Ingredienser
1 kg jordskokker
1 porre
1,2 dl hønsebouillon
50 g smør
1 dl fløde
Salt og peber
400 g røget torskerogn
4 radiser eller majroer (på billedet er brugt lyserøde majroer), skåret helt tyndt
2 citroner
1 bakke karse
Sådan gør du:
Skrub jordskokkerne og skær dem i stykker. Skær porren i stykker og skyl stykkerne grundigt for jord. Varm lidt af smørret op i en gryde og sauter grøntsagerne til de er møre, det tager ca. 15 min. Tilsæt hønsebouillonen og bring det hele i kog.
Kom suppen op i blenderen sammen med smør og fløde. Blend godt igennem og smag til med salt og peber.
Server suppen i skåle og kom skiver af torskerogn og radiser på toppen, dryp med citronsaft og klip karse ud over.
PRØV OGSÅ: Bagt torsk med sennep, æg, rosenkål og rødbeder
Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/
Tip:
Du kan også bruge andre former for røget fisk som tilbehør til suppen, eksempelvis røget makrel skåret i små stykker.