Ingredienser
Arbejdstid: 40 min.
Bagetid: ca. 35 min.
Fryse-egnet
1 dl sesam
200 g smør
160 g sukker
100 g rørsukker
3 æg
4 dl gulerødder (fintrevne)
1 dl mælk
1 tsk stødt kanel
1 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
250 g speltmel (fint)
Glasur:
flormelis og appelsinsaft
Pynt:
revet appelsinskal
- Rist sesam sprøde på en pande sat over middelvarme. Rør smør, sukker og rørsukker godt sammen. Tilsæt æggene ét ad gangen og rør dejen godt.
- Rør de fintrevne gulerødder i sammen med mælken. Bland alle tørdele og vend dem i dejen sammen med de ristede sesam.
- Kom dejen i smurte muffinsforme. Bag kagerne midt i ovnen ved 175 grader i 20-25 min.
- Rør glasuren sammen og kom den på kagerne. Pynt med revet appelsinskal.