Gulerodsmuffins
SPONSORERET indhold

Gulerodsmuffins med spelt

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lækre og saftige gulerodsmuffins bagt med speltmel.

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
29. aug. 2014 | Opskrift | Hjemmet
Ca. 24 stk.

Ingredienser

Arbejdstid: 40 min.
Bagetid: ca. 35 min.
Fryse-egnet
1 dl sesam
200 g smør
160 g sukker
100 g rørsukker
3 æg
4 dl gulerødder (fintrevne)
1 dl mælk
1 tsk stødt kanel
1 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
250 g speltmel (fint)
Glasur:
flormelis og appelsinsaft
Pynt:
revet appelsinskal

  1. Rist sesam sprøde på en pande sat over middelvarme. Rør smør, sukker og rørsukker godt sammen. Tilsæt æggene ét ad gangen og rør dejen godt.
  2. Rør de fintrevne gulerødder i sammen med mælken. Bland alle tørdele og vend dem i dejen sammen med de ristede sesam.
  3. Kom dejen i smurte muffinsforme. Bag kagerne midt i ovnen ved 175 grader i 20-25 min.
  4. Rør glasuren sammen og kom den på kagerne. Pynt med revet appelsinskal.