Hamburgerryg med tzatziki
Foto: MIKKEL ADSBØL, BETINA HASTOFT OG THOMAS HERGAARD

Hamburgerryg med tzatziki - opskrift fra Hjemmet

Hamburgerryg med tzatziki

Saftig hamburgerryg med lækkert tilbehør.

printer Print
plate 4 personer

Arbejdstid: 15 min.
Kogetid: 40 min.
600-800 g hamburgerryg
Tzatziki:
½ agurk
3 dl græsk yoghurt (10%)
1-2 fed hvidløg
salt og peber
Tilbehør: tomatsalat og ovnbagte halve kartofler krydret
med oregano

  1. Kog hamburgerryggen i ca. 40 min. Lad den trække i kogevandet i ca. 20 min. Fjern kogenettet, og skær kødet i tynde skiver.
  2. Tzatziki:Riv agurken på råkostjernet. Kom den i en sigte, og drys med salt. Pres saften ud med bagsiden af en ske. Bland agurk, yoghurt, presset hvidløg, salt og peber i en skål.
  3. Servér tzatzikien til hamburgerryggen sammen med tomatsalat og ovnbagte kartofler.
  4. Tip: Brug rester af hamburgerryg til f.eks. pålæg.
Se, hvad vi ellers skriver om: Svin, Tzatziki og Hovedret