Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Fryse-egnet
400 g friske hindbær
4 pasteuriserede æggeblommer (4 spsk)
100 g sukker
500 g mascarpone (italiensk flødeost)
½ stang vanilje (kornene)
1 spsk citronsaft
1/4 l piskefløde
250 g ladyfingers (sprøde italienske kager)
½ dl hindbærbrændevin (eller likør)
100 g mørk chokolade (hakket, eller 3 spsk kakao)
1. Pisk æggeblommerne med halvdelen af sukkeret til en tyk creme (ca. 5 min. med en håndmikser). Pisk mascarpone sammen med resten af sukkeret og vaniljekorn. Vend æggeblommer og mascarpone sammen og tilsæt citronsaft. Pisk fløden til skum og vend den i cremen.
2. Dæk bunden af et firkantet fad (ca. 20x30 cm) med kager. Stænk kagerne med brændevin eller likør og smør halvdelen af cremen over dem. Stil hindbærrene tæt i cremen. Læg endnu et lag kager over, stænk med spiritus og dæk med creme. Glat overfladen og sæt desserten koldt i min. 3 timer. Drys med chokolade eller sigtet kakao.
3. I stedet for chokolade kan kagen pyntes med friske hindbær eller hindbærsovs: blend 200 g hindbær sammen med 75 g sukker og pres det igennem en sigte.
4. Desserten kan fryses uden pynt og optøes i køleskabet natten over. Pynt umiddelbart før servering.