Hjemmelavede chokoladekiks
SPONSORERET indhold

Bag selv: Hjemmelavede chokoladekiks

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Er du vild med chokoladekiks, så bør du smage de her sprøde hjemmebagte kiks lagt sammen med Nutella. Mums!

Af: Lone Kjær Foto: Tia Borgsmidt
20. jan. 2023 | Opskrift | ALT for damerne
12 stk | Total: 18 min | Arbejdstid: 10 min

Ingredienser

  • 100 g koldt smør
  • 2 spsk rørsukker
  • 50 g flormelis
  • 1 æggeblomme
  • 200 g hvedemel
  • 1 knivspids salt
  • lidt vand til at samle dejen
  • ½ glas Nutella

Sådan gør du:

  1. Kom smør, rørsukker, flormelis og æggeblommen i en skål og rør det sammen. Tilsæt hvedemel og lidt salt og rør til dejen smuldrer.
  2. Tilsæt lidt vand, og rør indtil dejen lige netop samler sig. Pas på den ikke bliver for klistret. Pak dejen i husholdningsfilm og lad den hvile på køl i 30 minutter.
  3. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Rul dejen ud på et meldrysset bord, ca. 4 mm tykkelse. Brug en udstikker med ca. 5 cm diameter og udstik dejen. Fortsæt med at rulle kiksedejen ud og udstik kiks til al dejen er brugt, og du har 24 stykker (eller et lige antal). Fordel kiksene på to bageplader med bagepapir.
  4. Bag dem i 8-10 minutter til de er let gyldne. Afkøl dem på en rist. Læg kiksene sammen to og to med Nutella til chokoladekiks. Opbevar chokoladekiksene i en kagedåse.

Tip: Bliver dejen for blød og svær at arbejde med, når du ruller den ud, kan du komme den i fryseren i et par minutter. Så bliver den nemmere at arbejde med.

Anbefalet til dig