Hjemmelavede nachos med kylling, ost og avocado
Normalt ville denne ret bestå primært af kulhydrat og fedt, men her er den lavet som en proteinbombe med sunde fedtstoffer.
Ingredienser
2 små fuldkornstortillaer
1 dl olivenolie
saltflager, f.eks. Maldon
500 g kogt kyllingebryst
100 g revet ost 16%
2 avocadoer
200 g skyr
et bundt frisk persille eller løvstikke
Hvidløg efter smag
salt og peber
Sådan gør du
1/ Skær tortillaerne i kvarter og derefter i små trekanter.
2/ Varm olien op på en pande eller i en kasserolle. Skru ned for varmen, så olien ikke brænder på. Læg 6-10 stykker tortilla i olien ad gangen. Når de bliver gyldne i kanten, skal du vende dem f.eks. med en gaffel, en hulske eller en grydeske. Tag dem op fra olien, læg dem på en tallerken. Drys med lidt salt. Kom nye tortillastykker i gryden. Forsæt denne procedure, til alle tortillachips er lavet.
3/ Riv kyllingekødet i strimler.
4/ Læg bagepapir på en bageplade. Kom de hjemmelavede nachos ovenpå bagepapiret, drys med kylling og derefter revet ost. Bag dem i ovnen ca. 5-10 min ved 180 grader.
5/ Skær avocadoerne ud i tern. Rør skyr sammen med frisk finthakket persille og presset hvidløg. Smag til med salt og peber. Drys med avocado inden servering, og servér retten med skyrdressing.
[410 kcal pr. person]
SE OGSÅ på Hjemmet.dk: 5 lækre hverdagsretter med kalvekød
Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter