Hjemmelavede luksus træstammer
Foto: Columbus Leth En af favoritterne på kagebordet - den klassiske konditorkage træstammen er superlækker og slet ikke svær at lave selv.

Hjemmelavede luksus træstammer

Den klassiske træstamme er superlækker og slet ikke svær at lave selv. Se her, hvordan du laver træstammer derhjemme.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: 45 minutter
plate Ca. 12 stk. træstammer

Tid: ca. 45 min. plus tid til afkøling

200 g mørk chokolade
25 g smør
½ dl piskefløde
2 spsk. romessens
100 g fintrevet marcipan

Overtræk:
200 g groftrevet marcipan
100 g flormelis
25 g glukosesirup
100 g mørk chokolade 

Sådan laver du træstammer

  1. Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad. Rør smør, fløde og romessens i den smeltede chokolade, og tilsæt fintrevet marcipan. Sæt massen tildækket i køleskabet i et par timer.
  2. Form 12 træstammer af massen. Den er klistret, men form den, så godt du kan. Stil træstammerne på køl et par timer, til massen er hård.
  3. Kom marcipan, flormelis og glukose i en skål, og rør sammen med en håndmiker med dejkroge til en ensartet konsistens. Rul marcipanmassen ud på et bord drysset med lidt flormelis. Skær den ud i passende stykker, og rul den om træstammerne.
  4. Hak chokoladen, og smelt i en skål over vandbad. Dyp enderne af hver træstamme i chokolade, og lad den størkne. Opbevar træstammerne på køl.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Konfekt, Kage og Marcipan