Hjemmelavet pasta med tomatsovs og skinke
SPONSORERET indhold

Hjemmelavet pasta med tomatsovs og skinke

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

De klassiske italienske retter er ofte helt enkle og med få, smagfulde ingredienser.

Af: Katrine Klinken Foto: Line Falck
10. nov. 2015 | Opskrift | Hjemmet
4-5 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Hviletid: mindst 1 time
Kogetid: ca. 30 min.
Hjemmelavet pasta
150 g durum hvede
150 g farina 00-mel (eller fint hvedemel)
1 tsk. salt
3 æg (str. m)
2-3 spsk. olivenolie
mel til udrulning
ca. 5 l kogevand + 2 spsk. groft salt
evt. lidt ekstra jomfru-olivenolie
Tomatsovs:
1 stort løg
1 spsk. olivenolie
2-3 fed hvidløg
2 stilke bladselleri
½ tsk. tørret oregano (eller et par stilke frisk oregano/merian)
500 g tomater (eller 1 dåse hele, flåede tomater)
lidt salt
et drys sukker
friskkværnet peber
ca. 1 spsk. æblecider-eddike (eller vineddike)
8-10 skiver lufttørret skinke (evt. parmaskinke)
Drys: Parmesanost og lidt persille

  1. Bland meltyperne med salt, og saml i en bunke på et bord eller i en røremaskine. Slå æggene ud i midten af melblandingen, og pisk dem sammen. Rør melet gradvist ind i æggene, til det bliver en ensartet dej, og ælt meget grundigt, evt. på maskine, til dejen er sej og glat. Dæk dejen til med et hårdt opvredet vådt viskestykke, eller læg den i en plasticpose i mindst 1 time.
  2. Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord eller brug en pastamaskine fra indstillingerne tyk til helt tynd. Skær pastaen i strimler på ca. 2 mm–1 cm. Drys pastaen med mel, og luft den let mellem fingrene, eller hæng den over et kosteskaft eller en rullepind.
  3. Hak løgene, og steg dem klare i olie. Tilsæt hakket hvidløg, finthakket bladselleri og oregano. Tilsæt stykker af tomat. Krydr med salt, sukker og peber. Kog det hele mørt i ca. 30 min. Er sovsen for tyk, spædes med vand eller bouillon. Smag til med salt, sukker og eddike.
  4. Læg skinkeskiverne på sølvpapir, og steg dem sprøde i 3-4 min. under den varme grill i ovnen.
  5. Kog rigeligt vand, og tilsæt salt. Kog pastaen i 2-3 portioner i 1-2 min. Kom ikke mere pasta i gryden ad gangen, end at vandet fortsat er i kog. Rør et par gange i gryden under kogning. Kog, til pastaen er ”al dente”, dvs. at den har bid og ikke er kogt for blød. Hæld straks i en si, og lad vandet dryppe af. Vend evt. pastaen sammen med olivenolie.
  6. Bland straks den nykogte pasta med lidt olivenolie, og servér med varm tomatsovs og sprød skinke. Drys med persille og små stykker parmesanost. Krydr med friskkværnet peber.