Hønsesalat
SPONSORERET indhold

Hønsesalat med ærter

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Jutta Rømert, Hanne Bloch og Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard, Peter Kam, Jesper Glyrskov og Jes Buusmann
27. okt. 2011 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid:
40 min.
Koge/stegetid:
15 min.
Ikke fryse-egnet
(4-6 personer)
2-3 stk. kyllingebryst, ca. 500 g
2 dl hønsebouillon
250 g champignon
15 g smør
2-3 tsk karry
salt og peber
1 rød peberfrugt
150 g frosne ærter
grøn salat

Dressing:
75 g mayonnaise
1 dl syrnet fløde 9%
1-2 spsk citronsaft
salt og peber
Pynt: Salatblade, persille eller brøndkarse

  1. Læg kyllingekødet i en gryde med varm bouillon og lad det simre under låg 12-15 min.
  2. Lad kødet afkøle i bouillonen.
  3. Rens champignonerne og skær dem i skiver. Steg dem på en pande med smør og karry og krydr med salt og peber.
  4. Hæld dem over på en tallerken og lad dem afkøle.
  5. Rens peberfrugten og snit den i tynde strimler. Lad ærterne tø op.
  6. Pisk mayonnaise sammen med syrnet fløde og rør karrysvampene i.
  7. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  8. Skær det afkølede kyllingekød i skiver og vend dem i dressingen sammen med peberfrugt og ærter.
  9. Anret i en skål foret med skyllede salatblade.