Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på hyldebærsuppe
Foto: Maria Sattrup Hyldebærsuppe

Opskrift på hyldebærsuppe

Hyldebærsuppe med æblemost

plate 4
printer Print

1 ½ liter vand
4 klaser friske hyldebær
2 æbler – skåret i både
10 cm ingefær – skåret i skiver
1 stk. kanel
2 hele nelliker
skal af citron – revet på rivejern
50 g sukker
½ l æblemost
2 spsk jævning.

Sådan gør du

Bærklaserne skylles. De groveste stilke klippes bort. Bær, æbler, vand og krydderier koges sagte under låg i 35 min.

Saften sies fra og blandes med æblemost – varmes forsigtigt igennem. Jeg har altid været lidt bange for jævning, men lidt jævning er godt, hvis man kan lide at suppen er lidt tyk.

Servér evt. med hakkede blandede nødder, som du lige har ristet let på en pande.

Se, hvad vi ellers skriver om: Suppe, Dansk mad, Louise Bruun og Hovedret