Dessert opskrift med karamelis og valnøddekrokant

Foto: Line Thit Klein Sweet’n salt karamelis med valnøddekrokant

Dessert opskrift med karamelis og valnøddekrokant

Isdessert: Sweet’n salt karamelis med valnøddekrokant

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 4 Person(er)
Ingredienser

300 g sukker
1/4 tsk. havsalt
3 spsk smør
4 dl piskefløde
5 dl sødmælk
5 æggeblommer

Valnøddekrokant
2 spsk neutral olie
100 g sukkerFyldt
100 g valnødder
1/2 tsk. havsalt

Sådan laver du isdessert

Start med at lave karamellen således: lad sukkeret smelte på en pande, til det er helt flydende med en farve som rav, og tag panden af varmen. Tilsæt så saltet og smørret lidt ad gangen under let omrøring, indtil smørret er absorberet i karamellen, og hæld derefter fløden i, mens du rører konstant. Hvis karamellen begynder at blive hård, så sæt den tilbage over svag varme. Hæld halvdelen af mælken over karamellen, og hæld blandingen lidt ad gangen over æggeblommerne. Hæld karamel-blandingen i en tykbundet gryde, og varm den forsigtigt op under konstant omrøring til cremen be-gynder at legere/tykne. Hæld nu resten af mælken i cremen, og frys isen i en ismaskine efter anvis-ninger eller i en beholder i fryseren. Se afsnittet om tips og tricks for den videre fremgangsmåde.

Valnøddekrokant
Læg et stykke bagepapir på en bradepande, og fordel et par spsk neutral olie på papiret. Anbring sukkeret og nødderne på en pande, og varm det op ved svag varme, indtil sukkeret er smeltet og brunt, og nødderne begynder at dufte. Vær opmærksom, når sukkeret er smeltet – det kan hurtigt blive brændt og bittert i smagen, hvis det får for meget varme. Tag panden af varmen og hæld nød-derne og det karamelliserede sukker ud bradepanden i så tyndt et lag som muligt. Lad det køle helt af, og hak det fint eller groft alt efter smag.
Krokanten vendes i isen, efter den har kørt i ismaskinen og stadig er halvblød, før den fryses færdig i fryseren. Hvis du laver den uden ismaskine, skal isen være halvfrossen, når du rører krokanten i. Det kræver ca. 3-4 timer i fryseren med omrøring en gang i timen.

 
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Hjemmelavet is, Karamel, Dansk mad og Dessert