Ingredienser
Marengsbunde:
4 æggehvider
1 tsk. citronsaft
1 knsp. salt
150 g sukker
Jordbærpuré:
500 g jordbær
2 blade husblas
100 g sukker
1 dl vand
2-3 tsk. citronsaft
Iscreme:
100 g sukker
1½ dl vand
4 æggeblommer
1 stang vanilje
¼ liter piskefløde
Pynt:
250 g jordbær og jordbærpuré
Sådan gør du
- Marengsbunde: Tænd ovnen på 110 grader. Tegn 2 cirkler på bagsiden af 2 stykker bagepapir – brug en springform (22 cm) som skabelon.
- Pisk æggehviderne skummende.
- Tilsæt citronsaft og salt, og pisk hviderne stive. Pisk sukkeret i lidt ad gangen, til det bliver en glat og blank marengs.
- Fordel dejen i de 2 cirkler ca. 1 cm fra den tegnede kant, da dejen flyder lidt ud. Sæt pladerne i ovnen i ca. 2 timer.
- Sluk ovnen, sæt lågen på klem, og lad bundene tørre i et par timer.
- Jordbærpuré: Skyl og nip jordbærrene. Læg husblassen i blød i koldt vand. Kog sukker og vand til en lage.
- Blend jordbær og varm sukkerlage til puré, og smag til med citronsaft. Knug vandet af husblassen, og smelt den i den lune puré. Sæt puréen i køleskab.
- Iscreme: Kog sukker og vand til en lage. Pisk æggeblommer og vaniljekorn sammen i en skål, og pisk den kogende sukkerlage i i en tynd stråle.
- Fortsæt med at piske i 5-6 min., til det bliver en tyk creme. Pisk fløden til skum, og vend den i æggecremen.
- Vend ⅔ af jordbærpuréen sammen med halvdelen af iscremen. Gem resten af jordbærpuréen til pynt. For springformen med plastfilm, og læg en marengsbund i bunden.
- Læg jordbæriscremen ovenpå, og dæk med en marengsbund. Hæld vaniljeiscremen ovenpå, og glat overfladen. Sæt formen i fryseren i mindst 6 timer, og gerne til næste dag.
- Servering: Tag iskagen ud af formen, og pynt med jordbærpuré og friske jordbær.