Islagkage med hindbær
SPONSORERET indhold

Islagkage med hindbær

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Skøn dessert - islagkage med hindbæriscreme og vaniljeiscreme. Islagkagen er pyntet med søde marengskys, hindbær og chokolade, og vil helt sikkert gøre lykke til både hverdag og fest.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
01. okt. 2013 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 40 min.
Indfrysningstid:
ca. 3 timer
4 æggeblommer (delt i 2 portioner)
100 g flormelis (delt i 2 portioner)
½ liter piskefløde (letpisket flødeskum, delt i 2 portioner)
150 g hindbær (mosede, evt. fra frost)
evt. 2 spsk frugtbrændevin (f.eks. framboise eller frugtsnaps)
1 vaniljestang (kornene)
Pynt:
50 g hindbær (optøede)
50 g mørk chokolade (hakket)
12 marengskys

  1. Hindbæriscreme:
    Pisk 2 æggeblommer med 50 g flormelis, til det er skummende og luftigt. Vend mosede hindbær og evt. likør i og derefter flødeskum af ¼ liter fløde. Hæld det i en springform beklædt med film og sæt det straks i fryseren. Lad det første lag is fryse i ca. 30 min.
  2. Vaniljeiscreme:
    Pisk 2 æggeblommer med 50 g flormelis og vaniljekorn, til det er skummende og luftigt. Vend flødeskum af ¼ liter fløde i. Hæld det i springeformen oven på hindbæriscremen og sæt det i fryseren i mindst et par timer.
  3. Pynt med hindbær, chokolade og kys.