Islagkage med jordbær og spiselige blomster
Foto: Cecilie Helmersen

Islagkage med jordbær og spiselige blomster

Is og jordbær er et sikkert hit på sommerbordet og i selskab med hinanden bliver det helt vidunderligt på en lun dag.

printer Print
plate 6-8 personer

Bund

200 g grov digestivekiks 50 smør

Jordbærparfait

5 pasteuriserede æggeblommer
150 g sukker
6 dl piskefløde
1 vaniljestang
100 g jordbær, blendede

Pynt

4-5 jordbær, i skiver
evt. spiselige stedmoderblomster

Sådan gør du

  1. Bund: Kom kiksene i en foodprocessor, og blend dem fint.
  2. Smelt smørret i en gryde, uden at det bliver brunt. Kom de blendede kiks og smørret i en skål, og bland det sammen.
  3. Beklæd en springform (diam. 20 cm) med bagepapir, og kom kikseblandingen i bunden med en ske, så det danner en ensartet bund.
  4. Kom formen i køleskabet, mens du laver jordbærparfait.
  5. Jordbærparfait: Kom æggeblommer og sukker i en skål, og pisk det lyst og luftigt med en elpisker.
  6. Pisk piskefløden til skum, og vend æggesnapsen i skummet.
  7. Kom de blendede jordbær i, og vend forsigtigt.
  8. Tag formen ud af køleskabet, og hæld jordbærparfait over bunden.
  9. Kom stanniol over, og frys islagkagen til næste dag.
  10. Tag islagkagen ud af fryseren 10 minutter inden, den skal serveres.
  11. Pynt med skiver af jordbær og spiselige stedmoderblomster.
Se, hvad vi ellers skriver om: Islagkage, Jordbær, Spiselige blomster, Dessert og Bageopskrifter