Italienske donuts: Bombolini
Foto: Anders Schønnemann Tip: Du kan også fylde de små, italienske donuts med kagecreme, lemoncurd eller marmelade.

Italienske donuts: Bombolini

Det her er vel teknisk set donuts italian style. Behøver jeg sige mere?

printer Print
clock 40 minutter
plate 20 stk

20 g gær
2½ dl mælk, lunet (ca. 37 grader)
6-700 g hvedemel (gerne kagemel)
75 g sukker
100 g smør, blødt
3 store æg
1 spsk citronskal, fintrevet
2 tsk vaniljepulver
1 tsk salt
lidt olie til skålen
sukker til at vende dem i

Desuden:

Nøddecreme

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i lunet mælk.
  2. Kom det meste mel i skålen sammen med sukker, smør, æg, citronskal, vanilje og salt, og ælt det hele sammen, gerne med en dejkrog i en røremaskine.
  3. Ælt til dejen er glat og let klistret. Tilsæt evt. mere mel, hvis behov, det er lidt forskelligt, hvor meget mel der skal til.
  4. Ælt dejen færdig i hånden, til den er glat og lækker. Sæt den i en ren skål smurt med en smule olie, og dæk den med et rent viskestykke. Lad den hæve i 1½ time.
  5. Del dejen i 20 stykker, og tril dem til fine runde boller. Sæt dem på en bageplade, og dæk dem med et rent viskestykke. Lad dem efterhæve i yderligere 1 time.
  6. Varm en gryde med olie op.
  7. Steg de små boller i ca. 4 minutter i alt, vend dem undervejs. Steg ad flere omgange, så de ikke hænger sammen, og så olien bliver ved at være varm.
  8. Sæt dem på en rist, og lad dem køle en smule.
  9. Vend dem i sukker, de skal stadig være varme eller lune.
  10. Fyld nøddecreme i en sprøjtepose, og sprøjt nøddecreme ind i dine bombolinis.
  11. Servér dem samme dag, de er lavet, gerne lune.
Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert, Italiensk mad, Kage og Bageopskrifter