SPONSORERET indhold
John Prices "Kalvekoteletter fra Maxim’s"
<i>„I tidernes morgen var der en køkkenchef hos Maxim’s i Paris, der hed Hr. Barth. Fra hans køkken udgik aldrig noget, der hed pyntemad. Han serverede kun det spiselige, der hørte til retten“</i>
(4 personer)
Ingredienser
Arbejdstid: 20 min.
Stegetid: 6-8 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
4 kalvekoteletter
1 tsk paprika
3-4 spsk mel
4 spsk smør
250 g champignoner (i skiver)
1 glas portvin
2 dl cremefraiche (38%)
citronsaft
Safranris:
2 mellemstore løg (finthakkede)
50 g smør
2 spsk olie
4 dl ris (til løse ris)
1 glas hvidvin
4-6 safrantråde
ca. 1 liter suppe
- Vend koteletterne i paprikakrydret mel. Lad de 2 spsk af smørret blive gyldent på en pande og brun kødet på begge sider. Dæmp varmen og steg dem endnu nogle min. Tag dem af panden og hold dem varme.
- Kom resten af smørret på og tilsæt svampe. Lad dem snurre i fedtstoffet 4-5 min. Hæld portvinen på og lad det koge lidt ind, før cremefraichen tilsættes.
- Kog roligt, til sovsen har samlet sig. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft. Hæld det hele over kødet. Serveres med safranris.
- Safranris: Smelt smørret i en gryde, og lad de hakkede løg snurre klart heri. Rør risene i og rør om, til risene er klare. Tilsæt koghed suppe lidt ad gangen. Når risene er møre, tilsættes safran, der er udrørt i lidt suppe. Smag risene til, måske skal de have lidt salt.