John Prices opskrifter
Foto: Thomas Hergaard

John Prices schnitzel i folie - opskrift fra Hjemmet

John Prices schnitzel i folie

Giv gæsterne en overraskelse - pak maden ind i folie. Hverdagens faste rytme bør af og til brydes af lidt festlighed. Vi behøver ikke at tænke på, hvem der har været hos hvem sidst. Hvorfor ikke invitere, når vi har lyst? Man behøver jo ikke at vælge den mest besværlige menu.

printer Print
plate 4 personer

Arbejdstid: 45 min.
Stege/ovntid: Ca. 20 min.
Ingredienser:
4 skiver kalve- eller svineschnitzel (tyndt skåret)
salt og peber
2 spsk smør
Fars:
1 skive sandwichbrød
1 dl fløde (9%)
1 stort løg (finthakket)
250 g champignoner (hakkede)
1 spsk smør
2 spsk revet parmesan eller gruyere
1 skive kogt skinke (finthakket)
salt
fintrevet citronskal
Tilbehør:
bagte kartofler
cherrytomater
cremefraiche
hakket persille

  1. Begynd med farsen: Udblød det afskorpede brød i fløden. Svits løgene klare i smørret og kom svampene i. Lad dem snurre med kort og tilsæt revet ost og skinke. Tag det fra varmen og rør det udblødte brød heri. Krydr med salt. 
  2. Krydr schnitzlerne med salt og peber og brun dem på hver side i smørret på en pande. Tag dem fra varmen og kom dem på hver sit stykke alufolie.
  3. Læg farsen over og drys med revet citronskal. Fold folien omkring og sæt pakkerne i et ovnfast fad. Bag dem i ovnen ved 225-250 grader i 15 min.
  4. Læg en pakke på hver tallerken og lad gæsterne selv pakke op. Server med små tomater og bagte kartofler samt en dressing af cremefraiche rørt sammen med hakket persille.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kød, Schnitzel og Hovedret