Jordbærsyltetøj med lime og peber
SPONSORERET indhold

Jordbærsyltetøj med lime og peber

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Her er det søde jordbærsyltetøj smagt til med syrlig limefrugt og lidt salt og peber, som fremhæver smagen af jordbær meget fint.

Af: Katrine Klinken Foto: Line Falck
03. jun. 2020 | Mad | Hjemmet
4 personer | Arbejdstid: 30 min

Ingredienser

  • 500 g jordbær
  • 250 g syltesukker (eller sukker)
  • 4 skiver lime (eller citron, usprøjtet)
  • et drys salt
  • ca. ½ tsk. sort peber (friskkværnet eller knust)

Sådan gør du:

  1. Skyl jordbærrene i koldt vand. Lad dem dryppe af, og pil derefter haserne af. Skær bærrene i halve eller kvarte, så de har en ensartet størrelse.
  2. Kom bærrene i en tykbundet gryde med syltesukkeret, limeskiver, salt og peber.
  3. Bring hurtigt blandingen i kog, og kog i 2-3 minutter. Skum syltetøjet.
  4. Hæld syltetøjet i rene, skoldede glas, og luk dem. Opbevar syltetøjet køligt, evt. i køleskabet. Ønskes lang holdbarhed, kan der tilsættes Atamon.

 

Anbefalet til dig