Jordbærsyltetøj med lime og peber

Foto: Line Falck Se hvordan du laver den lækreste jordbærsyltetøj her.

Jordbærsyltetøj med lime og peber

Her er det søde jordbærsyltetøj smagt til med syrlig limefrugt og lidt salt og peber, som fremhæver smagen af jordbær meget fint.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 4 personer

  • 500 g jordbær
  • 250 g syltesukker (eller sukker)
  • 4 skiver lime (eller citron, usprøjtet)
  • et drys salt
  • ca. ½ tsk. sort peber (friskkværnet eller knust)

Sådan gør du:

  1. Skyl jordbærrene i koldt vand. Lad dem dryppe af, og pil derefter haserne af. Skær bærrene i halve eller kvarte, så de har en ensartet størrelse.
  2. Kom bærrene i en tykbundet gryde med syltesukkeret, limeskiver, salt og peber.
  3. Bring hurtigt blandingen i kog, og kog i 2-3 minutter. Skum syltetøjet.
  4. Hæld syltetøjet i rene, skoldede glas, og luk dem. Opbevar syltetøjet køligt, evt. i køleskabet. Ønskes lang holdbarhed, kan der tilsættes Atamon.

 

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tip:

Syltesukker er tilsat et geleringsmiddel. Syltetøj kan godt laves med almindeligt sukker. Det bliver flydende, men er meget brugbart til f.eks. is, pandekager og vafler.

Se, hvad vi ellers skriver om: Jordbær, Marmelade, Syltning og Tilbehør