Jordskoksuppe opskrift med rejer og basilikum-olie
SPONSORERET indhold

Jordskoksuppe med grillede rejer og basilikum-olie

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
29. dec. 2010 | Opskrift | ALT for damerne
6

Ingredienser

750 g bagekartofler
1 porrer
2 fed hvidløg, finthakket
2 spsk olivenolie
400 g jordskokker
1,2 liter vand eller hønsebouillon
1½-2 dl piskefløde
lidt citronsaft
salt og peber

250-300 g tiger rejer
3 spsk olivenolie
1 fed hvidløg, finthakket
1 tsk ingefær, fintrevet
salt og lidt knust chili

1 potte eller bundt basilikum
½ citron, saften heraf
½ dl olivenolie
lidt chili og salt
ekstra basilikumblade til suppen.

Tilbehør: brød

Sådan gør du

Skræl bagekartoflerne og skær dem i grove tern. Rens porrerne og kassér top og bund. Snit det hvide af porrerne i ringe – tag det grønne fra og gem det evt. til en anden ret.

Sautér bagekartofler, det hvide at porrerne og hvidløg ved svag varme i en gryde med lidt olivenolie i 4-5 min. Skrub og skræl jordskokkerne og skær dem i skiver. Kom jordskokker og bouillon i gryden, læg låg på og bring det til kogepunktet. Kog suppen i ca. 25 min., indtil kartofler og jordskokker er møre.

Blend suppen med piskefløde, og krydr med citronsaft, salt og peber.

Tag skallen af rejerne, og giv rejen et lille snit langs ryggen med en kniv. Tag den sorte streng ud, og kassér den. Rør olivenolie sammen med finthakket hvidløg, revet ingefær og salt og mariner rejerne i olien. Kom nogle træspyd i koldt vand og lad dem lægge heri ca. 30 min – kom rejerne på træspyd og grill dem 2-3 min på hver side og krydr med salt og lidt knust chili. (du behøver ikke grille rejerne på spyd, det er bare lettere at rejerne er samlet under grilningen i stedet for at hver reje skal vendes på grill-panden eller grillen).

Pluk basilikumbladene fra stilkene og blend basilikum sammen med citronsaft, olivenolie, chili og salt.

Server jordskok-kartoffelsuppen med lidt basilikumolie, grillede rejer, friske basilikumblade og brød til.