Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Nytårssnasks til champagnen.
Foto: Line Thit Klein Nytårssnasks til champagnen.

Julesalat med cheviche af kammusling

Begynd nytårsaften med sprøde snacks, der selvfølgelig serveres med champagne. En opskrift af Pernille Skjødt.

5-6
Print

6 mellemstore kammuslinger
½-1 lime
½-1 tsk chili, finthakket
salt
1 spsk olivenolie
1 tomat
1 forårsløg
2 spsk koriander eller basilikum, hakkede
1-2 julesalathoveder
½ appelsin, saften heraf

Sådan gør du

Hak kammuslingerne groft. Riv skal af limen, og pres saften. Rør limesaft sammen med chili, salt og olivenolie. Skær tomaten i små tern, og skær forårsløg i tynde skiver. Bland kammuslinger med limesaft-blandingen, tomater, forårsløg og koriander.

Del julesalaten i både. Brug de mellemstore og mindste julesalatblade, og snit de store blade til en salat en anden dag. Kom bladene i en skål med koldt vand og et par isterninger, og lad det stå 20 minutter. Hæld julesalatbladene i en sigte og lad alt vand dryppe fra.

Anret julesalaten på et fad, og dryp appelsinsaft på. Kom lidt cheviche i hver, og drys eventuelt med lidt ekstra krydderurter.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Nytår, Nytårsmenu, Snacks, Dansk mad og Forret