Kage opskrift med rosmarin og æble
SPONSORERET indhold

Kage med rosmarin og æble

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
18. nov. 2011 | Opskrift | ALT for damerne
10

Ingredienser

200 g blødt smør
225 g sukker
4 æg, størrelse M
250 g hvedemel
1 tsk bagepulver
¼ tsk fint salt
1 ½ dl æblemos*
1 tsk finthakket frisk rosmarin.

*Du kan lave din egen æblemos sådan her:
6 mellemstore æbler
½ dl vand
1 dl sukker
1 vaniljestang

Sådan laver du kagen

Tænd ovnen på 180 grader, smør en sandkageform og drys efter med lidt mel.

Pisk smør og sukker til det er hvidt og luftigt, tilsæt æggene et ad gangen og pisk grundigt hver æg grundigt ind i dejen.

Si hvedemel, bagepulver og salt i dejen, og vend til sidst æblemos og rosmarin i. Bred dejen ud i formen og glat overfladen. Bag kagen i 45-55 min, indtil den er helt gennembagt. Tjek med en tandstik eller lignende.

*Du kan lave din egen æblemos sådan her:

Æblemos
Skræl æblerne og skær dem i store tern. Anbring i en gryde med vand og flækket vaniljestang. Lad æblerne simre under låg, indtil de blevet til mos. Rør undervejs. Tag gryden af varmen, tilsæt sukkeret og rør rundt, indtil sukkerkrystallerne er opløst. Lad æblemosen køle helt af. Du får en lidt større portion her end du har brug for, men brug den evt. til en klassisk æblekage med flødeskum og makroner eller frys ned og gem til senere.

Se også opskrift på Citron-birkes kage.

Få mere inspiration til lækker mad på »ALTfordamerne.dk/mad.

Nøgleord til denne opskrift: kage, romasin, rosmarinkage, æblekage, opskrift.