Opskrift på kåldolmer med tomat-oliven-tapenade
SPONSORERET indhold

Kåldolmer med tomat-oliven-tapenade

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
15. okt. 2010 | Opskrift | ALT for damerne
4 | Total: 45 min

Ingredienser

8-10 store hvidkålsblade
400 g hakket kalv- og flæsk
1½ tsk salt
lidt peber
1,5 spsk mel
1 æg
1 dl mælk
1 dl knoldselleri, groft revet
½ løg, finthakket
1 fed hvidløg
3 kviste timian, bladene heraf

125 g semi-dryed tomater
2 spsk olivenolie
75 g sorte oliven
2 spsk basilikum, hakket
salt og peber.

Tilbehør: kogte kartofler.

Sådan gør du

Kog kålbladene i rigeligt vand med salt i ca. 5 min. indtil de er møre nok til at folde sammen. Tag dem op, og afkøl dem i koldt vand.

Rør en fars af hakket kalv og flæsk, salt, peber, mel, æg, mælk og bland farsen med revet selleri, løg og timian.

Spred kålbladene ud på bordet, og skær en lille smule af stokken i midten. Fordel farsen på kålbladene, og pak dem sammen. Læg kålpakkerne i et ovnfast fad med lukningen nedad, hæld 3 dl vand i bunden af fadet. Beklæd det med stanniol.

Bag kåldolmerne i ovnen ved 175 grader i 35-40 min. til farsen er færdigtilberedt.

Hak de tørrede tomater med olivenolie til en grov puré – enten på en blender eller hak dem fint i hånden. Hak de sorte oliven og kom dem i sammen med basilikum. Krydr med salt og peber.

Servér kåldolmerne med tomat-oliventapanade på toppen og spis kartofler til.