Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Æbleflæsk
Foto: Lars Ranek Opskrifter: Inge Kauffeldt (DDV)

Kalorielet æbleflæsk - opskrift fra Hjemmet

Kalorielet æbleflæsk

Æbleflæsk er oplagt til den traditionelle julebuffet eller som en lækkerbisken til dig selv.

printer Print

25 g løg i tynde skiver
1 æble
1 tsk olie til stegning
1 tsk æbleeddike
lidt knust enebær
lidt vaniljekorn
salt & peber
40 g røget mørbrad

  1. Skær løget i tynde skiver og æblet i både. Varm olie op på panden og steg løg og æble, til de har en gylden farve.
  2. Tilsæt æbleeddike, knust enebær og vaniljekorn og lad det stege med i et par minutter. Krydr med salt og peber.
  3. Skær mørbraden i tynde skiver og steg dem på en tør pande på begge sider.
  4. Anret æble/løg blandingen i et lille fad og læg mørbradskiverne ovenpå. Serveres lun.
Se, hvad vi ellers skriver om: Æbleflæsk, Æble, Svin, Mørbrad, Dansk mad, Efterårsmad, Kalorielet og Tilbehør