Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Kogetid: ca. 1 time
Fryse-egnet
1 kg kalvekød (tern af hals eller bov)
1 liter bouillon eller vand og 250 g blandede suppeurter (f.eks. løg og selleri)
2 laurbærblade
50 g smør
1 dl hvedemel
6-8 tynde porrer (ringe)
500 g nye gulerødder (små stykker)
250 g fine grønne ærter
Tilbehør:
Kogte pillekartofler
Drys:
Bredbladet persille (hakket)
- Kog kødet i bouillonen eller i vandet sammen med suppeurterne. Tilsæt laurbærblade, og kog kødet ved svag varme under låg i ca. 1 time, til det er mørt.
- Si suppeurterne fra, og lav nu sovsen af kogelagen. Smelt smørret i en gryde og rør melet i, til det er opsuget. Tilsæt gradvist kogelagen fra kødet, mens der piskes, og lad sovsen småkoge i ca. 5. min.
- Hold kødet varmt i sovsen. Tilsæt nu gulerødderne og porrerne og kog stuvningen i ca. 5 min. Kom ærterne i de sidste 2 min.
- Smag retten til med salt og peber. Anret den med kogte kartofler, drys med persille og servér.