Kalvefrikassé med grønne asparges og dild
SPONSORERET indhold

Kalvefrikassé med grønne asparges og dild

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Maria P Foto: Maria P
15. jun. 2015 | Opskrift | Hjemmet
(4 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Kogetid: ca. 1 time
Ingredienser:
700 g kalvekød (bovkød eller inderlår)
1 laurbærblad
5 sorte peberkorn
evt. 4-5 stilke timian
3 spsk. smør
½dl hvedemel
2½ dl piskefløde (eller mælk)
1 bundt grønne asparges (500 g)
salt og peber
Drys:
1 bundt dild (eller persille)
Tilbehør:
kartofler

  1. Skær kødet i store tern, kom dem i en gryde, dæk med vand, og kog op sammen med laurbærblad, peberkorn og evt. timian. Fjern evt. skum fra overfladen med en ske, og lad kødet simre helt mørt i 45-60 min.
  2. Sigt kødet fra, og kog suppen ind, til der er ½ l tilbage. Tag krydderierne op.
  3. Smelt smør i en gryde, og rør mel i til en smørbolle. Spæd med suppe og fløde. Kog sovsen godt igennem i 5 min.
  4. Knæk enderne af aspargesene, og skær dem i mindre stykker på 2-3 cm. Kog dem i suppen i 3 min., til de er møre med lidt bid.
  5. Kom kødet i sovsen, kog godt igennem, og smag til med salt og peber. Spæd evt. med vand eller mælk, hvis sovsen er for tyk.
  6. Servér frikasséen med et drys plukket dild og kogte kartofler.