Ingredienser
Arbejdstid:
45 min.
Koge/stegetid:
2 timer
Fryse-egnet
(4 personer)
¾ kg kalvehjerte (strimler)
3 spsk mel
salt og peber
25 g smør/olivenolie
1 løg (finthakket)
1 fed hvidløg (finthakket)
skallen af 1 citron (usprøjtet, fintrevet)
frisk timian
1 laurbærblad
½ l bouillon
4 gulerødder (skiver eller tern)
1 stor squash (skiver eller tern)
Tilbehør: kartofler, kartoffelmos eller ris
- Vend hjertestrimlerne i mel blandet med salt og peber. Brun dem i en stegegryde med smør og/eller olie og tag dem op.
- Steg løgene blanke og tilsæt hvidløg, citronskal og krydderier.
- Læg hjertestrimlerne tilbage i gryden og tilsæt bouillon.
- Lad retten simre under låg, til kødet er mørt (ca. 2 timer). Tag kødet op og si sovsen.
- Kog sovsen igennem og smag til med citronsaft, salt og peber.
- Læg kødet tilbage i sovsen og varm det igennem.
- Rist grønsagerne gyldne og møre på en pande med smør og/eller olie.
- Krydr med salt og peber og servér med kalvehjerteragouten og det valgte tilbehør.