Opskrift på kamsteg med krydderurter og kompot af blå druer
Foto: Line Thit Klein Kamsteg med krydderurter og kompot af blå druer

Opskrift på kamsteg med krydderurter og kompot af blå druer

Kamsteg med krydderurter og kompot af blå druer

Skøn opskrift på lækker kamsteg med nyt og spændende tilbehør.

printer Print
plate 4

1 kamsteg, ca. 1 kg
3 kviste timian, salvie og rosmarin
2 spsk groft salt
½ flaske rødvin
1 spsk akaciehonning
12 skalotteløg

60 g mandler
2 spsk god hybenmarmelade
200 g blå druer uden sten

500 g små kartofler
1 spsk smør
lidt timian
salt

100 g sorte oliven uden sten
evt. et par rosenblade til pynt.

Sådan gør du

Tænd ovnen på 185 g. Hak urterne, rids sværen i tern og gnid den med salt og krydderurter.
Kom stegen i en lille bradepande og hæld rødvin og honning ved.
Steg stegen i 40 min. og tag den ud.
Hæld rødvinen fra og kom den op i en lille gryde.

Pil løgene og kog dem op i gryden med rødvinen.
Kog løgene i ca. 15 min. Kom stegen ind i ovnen igen og skru op på 200 grader. Steg til sværen er sprød, ca. 20 min.

Hak mandler og vend dem med hybenmarmelade og druer.

Skrub og kog kartoflerne ca. 12-15 min. Hæld vandet fra og rist dem på en pande i lidt smør. Drys evt. med lidt friskhakket timian og salt

Tør de sorte oliven i ovnen en time på 120 grader og hak dem.

Servering:
Skær en ca. 3 cm tyk skive steg. Læg en stor skefuld druekompot ovenpå. Drys de hakkede oliven henover stegen. Servér med de kogte løg og ristede kartofler.
Pynt evt. med rosenblade.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sovs, Svin, Dansk mad, Kompot og Hovedret