Ingredienser
Arbejdstid: 20 min.
Koge/bagetid: 20 min.
Fryse-egnet
Ingredienser:
1 rulle færdig tærtedej
Karamelfyld:
200 g sukker
1½ dl piskefløde
Overtræk:
100 g mørk chokolade
10 g smør eller 2 tsk. olie
- Tænd ovnen på 220 grader. Læg dejen i bunden af en lille bradepande eller tærteform og prik den med en gaffel. Bag den i ovnen ca. 15 min. og lad den afkøle.
- Smelt sukker til gylden karamel på en pande. Tilsæt fløden og rør rundt, til massen koger jævn. Hæld det straks over den bagte tærtebund og lad karamelcremen stivne, f.eks. i køleskab.
- Smelt chokolade og smør eller olie i en skål over vandbad og smør det over den stivnede karamelcreme. Lad det afkøle og skær kagen i snitter.