Opskrift på karry-krydret gulerodssuppe
SPONSORERET indhold

Karry-krydret gulerodssuppe

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Vibeke Lehn Foto: Andreas Wiking
17. nov. 2009 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

1 spsk majsolie
1 lille hakket løg
1 knust fed hvidløg
250 g snittede gulerødder
1 kartoffel i tern
1 udkernet, fintsnittet rød chili
2 cm friskreven ingefær
1-2 tsk gul karrypasta – efter ønsket styrke
50 g røde splitlinser
ca. 1 l grønt- eller hønsebouillon
salt, friskkværnet peber.

Spicy yoghurt:
2 dl tyk, græsk yoghurt 10%
½-1 tsk spidskommen
2 spsk frisk koriander.

Servering:
2 pakker Fuldkorns naan.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    520 Kcal
  • Fedt:
    29 %
  • Protein:
    16 %
  • Kulhydrat:
    55 %

Sådan gør du

Varm olien i en gryde og sautér løg, hvidløg, gulerødder, kartoffel samt chili og ingefær heri under omrøring. Tilsæt karrypasta og rist kort, før linser og bouillon hældes ved. Lad det hele snurre ca. 30 minutter, blend eller purér suppen, varm den igennem og smag til med yderligere krydderier som salt og peber.

Rør og smag yoghurten til med spidskommen, salt, peber og friskhakket koriander.
Servér yoghurten til suppen med lune fuldkorns naan.

Tip: Genvejen til en nem hverdagsbouillon er f.eks. den økologiske grøntsagsbouillon fra Oscar, som også har en glimrende hønsebouillon som granulat. Tasty Food laver små poser med grøntsags-, hønse- og oksefond. De forhandles i små poser til ca. 5 dl suppe eller evt. sauce.