Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på kartoffel-ærtesuppe
Foto: Andreas Wiking Kartoffel-ærtesuppe

Opskrift på kartoffel-ærtesuppe

Kartoffel-ærtesuppe

plate 4
printer Print

1 hakket løg
2 hakkede fed hvidløg
2 stilke fintsnittet bladselleri
2 tsk olivenolie
1 kg kartofler i tern
1-1,2 l grøntbouillon
et par kviste timian
250 g ærter
1 dl fløde 9%
salt, peber.
Servering:
4 skiver landbrød
2 tsk olie
75 g røget tun i tynde skiver.

Energi pr. person:
550 Kcal
Fedt:
16 %
Protein:
18 %
Kulhydrant:
66 %

Sådan gør du

Sautér løg, hvidløg og bladselleri i olie et par minutter. Kom kartoflerne ved, rør om og tilsæt ca. 1 l bouillon samt timian.

Kog til kartoflerne er møre, tilsæt derefter ærterne og kog dem med i et par minutter.

Blend suppen med fløde, tilsæt evt. yderligere bouillon til den ønskede konsistens og smag godt til med krydderier.

Pensl brødene med lidt olie, rist dem sprøde, skær dem i hapser og servér med røget tun til suppen.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kartoffelsuppe, Suppe, Dansk mad og Forret