Opskrift på kartoffelgratin

Foto: Line Thit Klein Kartoffelgratin med bacon

Opskrift på kartoffelgratin med bacon

Spis som en franskmand: Kartoffelgratin med bacon

Gør som i Frankrig og spis et måltid bestående af kartoffelgratin, en grøn salat og en god, tørret pølse eller skinke til.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: en time
plate 4 Person(er)
Ingredienser
  • 8 bagekartofler
  • 4 løg
  • 8 skiver bacon
  • 200 g Reblochon eller Marquis ost
  • 2 ½ dl fløde
  • Salt og peber

Tilbehør: Grøn salat

Sådan laver du kartoffelgratin med bacon

  1. Skræl kartofler og skær dem i tynde skiver. Skær løgene i skiver. Læg det hele lagvis i en smurt bradepande.
  2. Skær osten i skiver og kom den på toppen.
  3. Rør fløde sammen med salt og peber og hæld blandingen ud over kartoflerne.
  4. Sæt bradepanden i ovnen i 45 min ved 200 grader. Læg evt. sølvpapir over undervejs, hvis ost og bacon er ved at blive for mørk.

 

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Kartofler, Gratin, Fransk mad og Tilbehør

610x200_woordy_knap2.jpeg