Opskrift på kartoffelgratin
SPONSORERET indhold

Spis som en franskmand: Kartoffelgratin med bacon

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Gør som i Frankrig og spis et måltid bestående af kartoffelgratin, en grøn salat og en god, tørret pølse eller skinke til.

Af: Mette Helbæk Foto: Line Thit Klein
16. mar. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
4 | Total: en time

Ingredienser

  • 8 bagekartofler
  • 4 løg
  • 8 skiver bacon
  • 200 g Reblochon eller Marquis ost
  • 2 ½ dl fløde
  • Salt og peber

Tilbehør: Grøn salat

Sådan laver du kartoffelgratin med bacon

  1. Skræl kartofler og skær dem i tynde skiver. Skær løgene i skiver. Læg det hele lagvis i en smurt bradepande.
  2. Skær osten i skiver og kom den på toppen.
  3. Rør fløde sammen med salt og peber og hæld blandingen ud over kartoflerne.
  4. Sæt bradepanden i ovnen i 45 min ved 200 grader. Læg evt. sølvpapir over undervejs, hvis ost og bacon er ved at blive for mørk.