
Foto: Kartoffelgratin med bacon
Opskrift på kartoffelgratin med bacon
Spis som en franskmand: Kartoffelgratin med bacon
Gør som i Frankrig og spis et måltid bestående af kartoffelgratin, en grøn salat og en god, tørret pølse eller skinke til.
preparation
Total: en time
plate
4 Person(er)
Af Mette Helbæk
Ingredienser
- 8 bagekartofler
- 4 løg
- 8 skiver bacon
- 200 g Reblochon eller Marquis ost
- 2 ½ dl fløde
- Salt og peber
Tilbehør: Grøn salat
Sådan laver du kartoffelgratin med bacon
- Skræl kartofler og skær dem i tynde skiver. Skær løgene i skiver. Læg det hele lagvis i en smurt bradepande.
- Skær osten i skiver og kom den på toppen.
- Rør fløde sammen med salt og peber og hæld blandingen ud over kartoflerne.
- Sæt bradepanden i ovnen i 45 min ved 200 grader. Læg evt. sølvpapir over undervejs, hvis ost og bacon er ved at blive for mørk.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kartofler, Gratin, Fransk mad og Tilbehør
Følg ALT.dk/MAD på Facebook
Få vores NYHEDSBREV: