Opskrift på kefta og harissa
SPONSORERET indhold

Kefta og Harissa

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Louise Bruun Foto: Maria Sattrup
29. okt. 2010 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

Kefta – små grillspyd med hakket kød og stærk chilisauce.
500 g hakket lammekød
2 fed hvidløg knust
1 finthakket løg
1 bundt frisk koriander med stilke – hakket
2 tsk spidskommen
2 tsk gurkemeje
salt og peber
træspyd.

Harissa
2 store røde chilier
1 peberfrugt
olivenolie
1 håndfuld mandler
2 fed hvidløg hakket
3 tsk spidskommen
1 tsk korianderfrø
1 bundt koriander
1 bundt mynte
3 spsk koldpresset olivenolie.

Sådan gør du

Kefta
Bland alle ingredienserne sammen i en skål og lad det stå i ca. ½ time.
Form farsen rundt om et spyd og steg dem på en grill, på en grillpande eller i ovnen.

Harissa
Skær peberfrugten i mindre stykker og finthak chilierne.
Kom olivenolie i en gryde og opvarm det. Tilsæt hvidløg, korianderfrø, spidskommen og mandler. Sauter i ca. 5 min.
Kom blandingen i en blender og kør til det har en jævn konsistens. Tilsæt olivenolie og til sidst de friske krydderurter.
Server sammen med kødbollerne.

TIP:
Brug overskydende kødboller til madpakken eller frys ned og gem til en aften, hvor maden skal være nem.