Kinesiske kåldolmere med dippingsovs

Foto: Martin Dyrløv Kåldolmere er kålruller fyldt med krydret fars.

Kinesiske kåldolmere med dippingsovs

Prøv nogle lækre kåldolmere med kinakål og en krydret fars. Vi har brugt en kinesisk bambusdampkoger, men du kan også bruge en gryde med en dampindsats eller en dampovn.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Tilberedelsestid: 30 minutter
cooking Arbejdstid: 45 minutter
totaltime Total: en time, 15 minutter
plate 4 personer

Kåldolmere:

  • 1 stort kinakål (eller spidskål)
  • 2 fed hvidløg
  • 10 g frisk ingefær
  • 1 spsk. olie
  • salt og peber
  • 400 g hakket svinekød
  • 1 æg
  • 1 bundt forårsløg
  • 2 spsk. sojasauce
  • 1 spsk. sesamolie

Dippingsovs:

  • 1 rød chili
  • 2 spsk. sesamfrø
  • forårsløgtoppe
  • 4 spsk. sød chilisauce
  • 2 spsk. sojasauce
  • 2 spsk. risvineddike (eller æblevineddike)
  • 1 spsk. sesamolie

Tilbehør:

  • kogte ris
  • grøntsager (f.eks. pak choi og gulerødder)

Sådan gør du:

  1. Kåldolmere: Tag de 12 yderste store blade af kålen. Del inderkålen igennem på langs, og snit den ene halvdel fint, og gem den anden til en anden ret.
  2. Pil og hak hvidløg og ingefær fint, og steg det blankt i olie sammen med den snittede kål. Krydr med salt og peber, og afkøl.
  3. Rør det hakkede kød sammen med æg, fintsnittede forårsløg (gem det grønne til sovsen), sojasauce og sesamolie. Tilsæt den afkølede kål.
  4. Blanchér de hele kålblade i kogende, letsaltet vand. Dyp dem i koldt vand, og dryp dem godt af på et rent viskestykke.
  5. Læg en skefuld fars på den tykke ende af hvert kålblad, og rul bladet omkring farsen. Læg kålpakkerne på et stykke bagepapir på en rist eller i en kinesisk bambusdampkoger, og damp dem over en gryde med 2-3 cm kogende vand under låg i 18-20 min., til farsen er gennemvarm (80 grader).
  6. Kog risene imens, og damp friske grøntsager i 8-10 min.
  7. Dippingsovs: Rens chilien for frø og mellemvægge, og snit den fint. Rist sesamfrøene på en tør, varm pande. Tilsæt chili og snittede forårsløgtoppe, vend rundt, og hæld det ud på en tallerken til afkøling. Rør alle de øvrige ingredienser sammen, og tilsæt sesamblandingen.
  8. Nyd kåldolmerne friskdampede med kogte ris, dippingsovs og dampede grøntsager.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tip:

En bambusdampkoger kan købes i kinesiske butikker og på internettet. Placer dampkogeren på kanten af en gryde med samme diameter, så den står ovenpå gryden i stedet for et låg.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kinesisk mad, Aftensmad og Hovedret