Suppe opskrift med sprøde grøntsager og rejespyd
SPONSORERET indhold

Klar suppe med sprøde grøntsager og rejespyd

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Trine Hahnemann Foto: Lars Ranek
17. nov. 2009 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

Fond:
skallerne fra 500 g store rejer
150 g skrællet ingefær
2 hele løg med skal
2 fed hvidløg
1 flækket grøn chili
1 galangarod i skiver
grønne toppe fra 2 porrer
2 spsk fishsauce
1 spsk salt
2 l vand

Suppe:
1 spsk rapsolie
200 g østershatte i strimler
2 liter siet suppe
2 porrer i strimler, den hvide del
2 forårsløg i skiver på skrå
2 tomat uden kerner i strimler
100 g bønnespirer

Tilbehør:
rejerne
lidt olie til stegning
8 træspyd
frisk koriander

Sådan gør du

Pil skallerne af rejerne, og sæt rejerne til side. Kom skallerne i en gryde sammen med de andre ingredienser til fonden, og lad den simre i 45 minutter. Si derefter fonden.

Kom olien i en gryde, og sauter østershattene ved god varme i 5 minutter. Tilsæt suppe, porrer, forårsløg og tomater, og lad suppen simre yderligere 5 minutter. Tilsæt til sidst bønnespirerne, lad suppen koge op, og tag den straks af varmen.

Sauter rejerne i lidt olie i et par minutter, og sæt dem på træspyd. Hæld suppe i 4 skåle, drys med friske korianderblade, og læg spyddene med rejer henover.