Klassisk lasagne
SPONSORERET indhold

Klassisk lasagne

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Den helt klassiske lasagne med kødsauce og bechamel.

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
15. nov. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
6-8 | Total: 2 timer, 15 min

Ingredienser

1 pakke lasagneplader

Kødsauce:
3 spsk olivenolie
100 g lufttørret bacon, i tern
2 store løg, mellemfint hakket
2 fed hvidløg, finthakket
3 gulerødder, i små tern
2 stængler bladselleri, i små tern
½ hoved knoldselleri, i små tern
500 g hakket oksekød
½ tsk sød paprika evt. syltet rød peber i strimler
1 dåse hakkede tomater
½ dåse tomatpure
1 ½ dl rødvin
3 kviste timian
smag til med salt, peber og mørk balsamicoeddike

Bechamelsauce:
1 stor spsk smør
2 spsk mel
ca. 8 dl mælk
salt og friskkværnet peber
revet muskatnød

Topping:
2 poser frisk mozzarella

Sådan gør du

Varm olien i en gryde, svits baconen, indtil fedtet begynder at smelte af. Tilsæt løg og hvidløg, lad stege, indtil løgene er gennemsigtige. Tilsæt grøntsagerne, og lad dem stege med 2 min.

Steg hakkekødet af på en pande med fedtstof, til det er brunet, tilsæt til grøntsagerne. Hæld paprika, syltet peber, tomater, tomatpure, rødvin og timian på, lad simre mindst en time, gerne 3-4 timer. Smag til med salt, peber og balsamico.

Imens kødsaucen koger, laves bechamelsaucen. Smelt smørret i en gryde, og rør så melet ud i smørret. Tilsæt mælken lidt efter lidt, imens du pisker grundigt, så der ikke kommer klumper. Smag til med salt, peber og evt. revet muskat, og sæt saucen til side, så den kan køle.

Smør et ildfast fad, og start med et lag pastaplader, dernæst kødsauce og bechamelsauce. Fortsæt sådan, og drys revet mozzarella over det sidste lag bechamel.

Bag 45 min, lad trække 15 min, og servér.

PRØV OGSÅ: Lasagne med krabbe og porrer